Z vedení ČSA odcházejí dva viceprezidenti

08.12.2005 - Česká republika



Jaroslav ŠvábíkVedení ČSA opustí v nejbližší době dva viceprezidenti - Jaroslav Švábík a Bohuslav Šantrůček. Po dohodě s představenstvem ČSA odchází z vedení společnosti k 31. lednu 2006 JUDr. Jaroslav Švábík, viceprezident pro personalistiku a člen představenstva ČSA. "Vedení společnosti jsem o svém záměru skončit na pozici viceprezidenta společnosti  pro personalistiku informoval již před několika měsíci a vedou mě k tomu vážné zdravotní a rodinné důvody. Rád jsem přijal nabídku působit v ČSA v roli poradce představenstva na částečný úvazek," uvedl ke své rezignaci Jaroslav Švábík. Viceprezidentem ČSA a členem představenstva byl od září 2003, předtím působil jako náměstek ministra obrany a vedoucí úřadu ministerstva obrany.

Bohuslav ŠantrůčekIng. Bohuslav Šantrůček, viceprezident společnosti pro marketing a obchod opouští místo kvůli tzv. lustračnímu zákonu. Od 1. ledna 2006 totiž přejdou akcie Fondu národního majetku na stát respektive na Ministerstvo financí. Od tohoto data jsou povinni členové vrcholového managementu společnosti podmínky vyplývající ze zákona č. 451/91 Sb., kterým se stanoví předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích. "Vzhledem k nesplnění podmínek uvedeného zákona dnes z pozice viceprezidenta pro marketing a obchod a člena představenstva ČSA odchází Ing. Bohuslav Šantrůček," uvedla mluvčí ČSA Jitka Novotná. Šantrůček byl jmenován do vrcholového managementu v prosinci 2004, předtím odpovídal v ČSA jako ředitel zahraničního zastoupení za oblast Velké Británie.

Do funkce viceprezidenta ČSA pro marketing a prodej představenstvo ČSA navrhuje  dnem 9.12. 2005 Ing. Marcelu Hrdou, která bude současně i nadále odpovědná za transformaci společnosti.

Foto: ČSA

Témata