American Airlines zahájí lety do Prahy

16.08.2017 - Česká republika



Největší americká letecká společnost American Airlines zahájí příští rok na jaře pravidelné lety do Prahy. Od začátku května bude létat na nové sezónní lince Filadelfie – Praha. Nové spojení bude provozováno denně od 4. května do 27. října 2018 letounem Boeing 767-300. Z Prahy bude linky odlétat každý den v 11:30, přílet do Filadelfie bude v 15:30. Z Filadelfie bude let startovat v 18:30, přílet na ruzyňské letiště je plánován následující den v 9:05.

American Airlines - Boeing 767-300ER
American Airlines - Boeing 767-300ER (foto: American Airlines)

American Airlines bude na linku nasazovat boeingy s modernizovaným interiérem o celkové kapacitě 209 míst. V business class bude k dispozici 28 plně sklopitelných sedadel v konfiguraci 1-2-1. Každý cestující v této třídě bude mít k dispozici tablet Samsung Galaxy s filmy, televizními pořady, hudbou apod. Dalších 21 sedadel, které jsou nabízeny jako „Main Cabin Extra“, bude mít větší rozestup o 18 cm. Zbylých 160 míst bude k dispozici v ekonomické třídě. Celkem tak nová linka nabídne 2800 míst týdně.

American Airlines - Boeing 767-300ER - Business Class
Business Class American Airlines v letounu Boeing 767-300ER (foto: American Airlines)

„Zavedení nové linky z Prahy do Filadelfie je jasným důkazem, že to v American Airlines myslíme s růstem na mezinárodním poli a posílením přítomnosti v Evropě rozhodně vážně“, uvedl vrchní viceprezident pro mezinárodní přepravu a přepravu zboží Jim Butler. „Filadelfie je naším největším uzlovým letištěm na severovýchodě USA a může tak cestujícím z Prahy nabídnout široký výběr při přestupu na linky do dalších destinací v Severní Americe či Karibiku,“ dodal Butler.

Ruzyňské letiště mělo v posledních letech pravidelné letecké spojení s USA jen díky sezónní lince Delta Air Lines do New Yorku. „Dlouhodobě jsme usilovali o další přímé spojení z Prahy do Severní Ameriky a jsem rád, že od května 2018 budou moci cestující využít pravidelnou denní linku do Filadelfie. Získáme tak zároveň spojení s klíčovým přestupním bodem pro návazné lety po USA – např. do Los Angeles, San Francisca, Miami nebo Bostonu,“ řekl Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha. Podle Řehoře minulý rok cestovalo mezi Prahou a Severní Amerikou meziročně o 53,5 procent více cestujících. Nová linka American Airlines by měla přispět k dalšímu růstu pasažérů na letech do Severní Ameriky.

American Airlines - nové linky do Evropy
Nové linky American Airlines na evropský kontinent (zdroj: American Airlines)

Vedle Prahy oznámily American Airlines rovněž otevření sezónní linky z Filadelfie do Budapešti, která bude rovněž provozována denně od 4. května 2018 letouny Boeing 767-300ER. Další novou sezónní linkou bude spojení Chicaga s Benátkami, na kterou bude nasazován každý den Boeing 787 Dreamliner.

Témata