Eurowings zahájil lety do Namibie

22.07.2017 - Evropa



Ve středu 13. července vzlétl z Kolína nad Rýnem letoun Airbus A330 společnosti Eurowings k prvnímu letu do Namibie. Nová dálková linka z Kolína nad Rýnem do Windhoeku je provozována dvakrát týdně vždy ve středu a v neděli. Cesta na jihozápad Afriky trvá zhruba deset a půl hodiny. Jedná se o první dálkovou linku Eurowings na africký kontinent. V květnu 2018 společnost nabídne cestujícím také linku Mnichov - Windhoek. Podle sdělení Eurowings jsou dálkové lety společnosti vytížené na více než 90 procent. Díky této vysoké úspěšnosti společnost počítá s dalším rozvojem dálkových nízkonákladových linek.

Přivítání prvního letu Eurowings na letišti ve Windhoeku (foto: Namibia Airports Company)

Namibii, která je stále více oblíbeným cílem zejména u německých turistů, pojí s Německem historické vazby. Koncem 19. století zřídili Němci na území dnešní Namibie svou kolonii Jihozápadní Afriku. Přestože tato kolonie byla pod německou správou jen do roku 1915, zanechali zde Němci nesmazatelnou stopu. Němčinou, která je v Namibii jedním z úředních jazyků, mluví potomci bývalých kolonistů, ve městech lze nalézt luteránské kostely, německé názvy ulic, restaurací a dalších podniků.

Deadvlei v národním parku Namib-Naukluft (foto: Walkerssk/Pixabay - CC0 Public Domain)

Samotný Windhoek je hlavní vstupní bránou při cestách do Namibie. Město leží v nadmořské výšce 1650 m na námořní plošině obklopené Khomaskou vysočinou a pohořími Eros a Auas. Z města se pak lze vydat na návštěvu do namibijských národních parků. K nejznámějším patří parky Etosha, Naukluft a hůře přístupný Skeleton Coast. Oblíbeným cílem je i chráněná oblast Namib Rand s jednou největších soukromých přírodních rezervací v Africe.

Témata