Praha získá spojení s London City Airport

19.07.2017 - Česká republika



Letecká společnost British Airways rozšíří na podzim své lety do Prahy o novou linku z London City Airport. Praha tak bude mít poprvé v historii přímé letecké spojení s tímto letištěm, které se nachází v blízkosti londýnské finanční čtvrti Canary Wharf. Toto letiště rovněž leží nejblíže centru samotné britské metropole. Díky nové lince získá Praha od podzimu pravidelné letecké spojení se všemi šesti londýnskými letišti (v současnosti se již létá na Heathrow, Stansted, Gatwick, Luton a Southend).

Embraer 190 společnosti BA CityFlyer v barvách British Airways (foto: Stuart Bailey - www.StuartBaileyPhoto.com)

Nová linka bude provozována od 29. října 2017 šestkrát týdně dceřinou aerolinií BA CityFlyer. Ve všední dny bude na lince BA7339 létat Embraer 190 pro 98 cestujících. Letoun bude odlétat z London City Airport v 11:15 místního čas a v Praze přistane ve 14:10. Z ruzyňského letiště bude jako linka BA7338 odlétat ve 14:50 s přistáním v Londýně v 15:45. V neděli bude spojení obsluhovat menší Embraer 170 s odletem z Londýna v 15:15 a zpátečním letem z Prahy v 19:45. Na všech letech bude vedle ekonomické třídy k dispozici i business třída Club Europe.

Letenky na nové spojení jsou od včerejšího dne k dispozici v rezervačních systémech. Ceny za zpáteční letenku začínají na 3300 Kč při cestě s palubním zavazadlem. Přestože ceny letenek jsou o něco vyšší v porovnání s nízkonákladovými spoji na jiná londýnská letiště, může být let na London City Airport díky rychlejšímu odbavení a dopravnímu napojení na veřejnou dopravu zajímavou alternativou nejen při cestách do východního Londýna, ale i do centra britské metropole. Očekává se, že novou linku může využít kolem padesáti tisíc cestující ročně v obou směrech.

Letoun Embraer společnosti BA CityFlyer a londýnská O2 Arena a čtvrť Canary Wharf (foto: Nick Morrish/British Airways)

BA CityFlyer je dceřiná letecká společnost British Airways, která se zaměřuje na provoz linek z London City Airport. Od loňského roku létá také z londýnského letiště Stansted a letos tato aerolinie ohlásila sezónní lety z Manchesteru a dalších britských měst. Flotila BA CityFlyer se v současnosti skládá ze šesti letadel Embraer 170 a čtrnácti Embraer 190. V loňském roce společnost přepravila celkem 2,19 milionu cestujících.

Letecký pohled na ranvej na letišti London City Airport (foto: Frans Zwart/Wikimedia Commons - GFDL 1.2)

Témata