Ryanair prodává letenky na dálkové linky

24.05.2017 - Evropa



Šéf nízkonákladové společnosti Ryanair Michael O’Leary v minulosti rád mluvil o chystaných dálkových letech. Zatímco se O’Leary zaměřoval na líčení benefitů chystané business class, někteří konkurenti své plány skutečně realizovali a Ryanair na poli dálkových linek předběhli. Nyní Ryanair oznámil, že bude prodávat dálkové lety. Nebude se však jednat o vlastní linky, ale o lety jiných dopravců.

Michael O’Leary a Javier Hidalgo
Javier Hidalgo, výkonný ředitel španělské Globalia Group, pod kterou spadá Air Europa, a šéf Ryanairu Michael O’Leary (foto: © Ryanair)

Díky spolupráci se španělskou leteckou společností Air Europa je první vlaštovkou dnes zahájený prodej letů z Madridu do dvaceti cílů v Severní, Střední a Jižní Americe. Mezi nabízenými destinacemi jsou vedle jiných Boston, Miami, New York-JFK, Cancun, Havana, Santo Domingo, Guayaquil, Lima, Sao Paulo či Buenos Aires. Zatím se jedná o pouhý prodej dálkových letů španělského dopravce.

Druhá fáze partnerství s Air Europa má být spuštěna později v letošním roce a umožní zákazníkům Ryanairu rezervovat přípojné lety k dálkovým spojům Air Europa z Madridu. Mělo by tak být možné zarezervovat let například z Prahy do Madridu letem Ryanairu a odtud dále do Buenos Aires v Argentině linkou španělského dopravce.

Nové partnerství s Air Europa je součástí programu Ryanairu „Always Getting Better“, jež se zaměřuje na zlepšování zákaznické spokojenosti. Díky dohodě Air Europa zdvojnásobí konektivitu svých dálkových linek s evropskými destinacemi. Nabídka prodeje dálkových letů přichází jen týden poté, co společnost spustila rezervace návazných letů na vybraných linkách ze základny na římském letišti Fiumicino.

Air Europa - Boeing 787 Dreamliner
Air Europa - Boeing 787 Dreamliner (foto: © Globalia Group)

Není žádným tajemstvím, že Ryanair jedná o možnosti přípojných letů i s dalšími aeroliniemi. Média v posledních měsících nejčastěji zmiňovala společnosti Norwegian a Aer Lingus. Pro oba dopravce by bylo propojení dálkových linek se sítí linek Ryanairu určitě zajímavé a výrazně by tak zvýšilo dostupnost jejich dálkových linek z dalších evropských měst.

Témata