Krátce: Wow Air, TUS Airways a Aigle Azur

28.01.2017 - Krátce



Islandská nízkonákladová aerolinie Wow Air chce otevřít linku do Izraele. Společnost požádala izraelské úřady o povolení k zahájení pravidelných letů z Reykjavíku do Tel Avivu. Wow Air plánuje provozovat linku od června 2017 a cestujícím chce nabídnou až šest letů týdně. Novým spojením Wow Air cílí především na cestující hledající levnou přepravu mezi USA a Izraelem. Společnost létá v současnosti z Islandu do sedmi destinací v USA a linka do Izraele by měla mít návaznost na tyto lety.

Wow Air - Airbus A321 (foto: BriYYZ/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

Kyperské TUS Airways nabídnou v letní sezóně přímé lety mezi Řeckem a Izraelem. Od 2. března 2017 bude aerolinie provozovat sezónní linku z Atén do Haify. Následovat budou od 1. června 2017 linky spojující řecké ostrovy Kós a Rhodos s Haifou. V současnosti TUS Airways létají do Haify z kyperské Larnaky a Pafosu. Společnost, která je jediným zahraničním dopravcem přistávajícím pravidelně na letišti v Haifě, tak nabídne během letního letového řádu spojení Haify s pěti zahraničními cíli. Haifa ležící na pobřeží Středozemního moře je třetím největším městem v Izraeli a regionálním centrem severního Izraele.

Na linkách TUS Airways v současnosti létají dva letouny Saab 2000 provozované švédskou společností BRA - Braathens Regional Airways (foto: Oyoyoy/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0)

Francouzská letecká společnost Aigle Azur oznámila otevření první své linky na Blízký východ. Od 23. června do 28. října 2017 bude aerolinie létat z Paříže-Orly do Bejrútu. Sezónní linka bude provozována třikrát týdně letouny Airbus A319 a A320. Bejrút bude v pořadí 19. destinací Aigle Azur. Mezi Paříží a Bejrútem v současnosti létají společnosti Air France a MEA – Middle East Airlines.

Aigle Azur - Airbus A319 (foto: Aktug Ates/Wikimedia Commons - GNU)

Témata