ČSA budou nově létat do Malmö

25.12.2016 - Česká republika



Krátce před vánočními svátky oznámily České aerolinie rozšíření letů do Švédska. Společnost nově nabídne od letní sezóny 2017 novou pravidelnou linku mezi Prahou a Malmö. Město ležící na jihu země bude po Stockholmu, Göteborgu, Linköpingu a Växjö již pátou destinací ve Švédsku, do které ČSA budou vypravovat pravidelné spoje. Provoz na nové lince bude zahájen 28. března 2017 a spojení bude provozováno čtyřikrát týdně vždy v úterý, ve středu, ve čtvrtek a v sobotu. Linka, kterou ČSA plánují provozovat celoročně, bude obsluhována letouny ATR 72 s kapacitou 70 cestujících.

ČSA - ATR 72 - OK-GFQ
ČSA - ATR 72 (foto: Gerard van der Schaaf/Wikimedia Commons - CC BY 2.0)

Prodej letenek na novou linku do Malmö již ČSA zahájily v celé své distribuční síti. Ceny jednosměrných letenek začínají na 1970 Kč. Za tuto cenu lze zakoupit letenku v balíčku Lite, v rámci kterého může mít cestující pouze příruční zavazadlo do 8 kg. Ceny zpátečních letenek včetně letištních poplatků pak začínají na 3385 Kč.

Malmö - historické centrum
Historické centrum Malmö (foto: Christian Beiwinkel/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0)

V příští letní sezóně plánují ČSA navýšení letů na lince do Stockholmu, na které nabídnou cestujícím denní spojení. Do Göteborgu budou České aerolinie příští léto vypravovat až dva lety denně, jeden přímý a jeden s mezipřistáním v Hamburku.

Témata