Praha získá spojení s pátým letištěm v Londýně

22.12.2016 - Česká republika



Po letištích Heathrow, Gatwick, Stansted a Luton získá Praha příští rok přímé letecké spojení s pátým londýnským letištěm Southend. Stane se tak díky irské letecké společnosti Stobart Air (dříve Aer Arann). Ta dnes oznámila, že na jaře 2017 výrazně rozšíří nabídku svých pravidelných letů z letiště Southend, které jsou na základě franchisových dohod provozovány pod značkou Flybe.

Flybe - Embraer 195 (foto: Flybe)

Provoz nové linky bude zahájen 8. května 2017 a nové spojení bude provozováno pětkrát týdně. Ze Southendu bude linka BE6180 odlétat každý den mimo úterý a sobotu již v 6:30 ráno s příletem do Prahy v 9:25. Zpět z ruzyňského letiště bude letoun v barvách Flybe startovat v 10:05 a v Southendu přistane v 11:00. Na linku má být nasazen letoun Embraer E-195 s kapacitou 118 cestujících. Letenky na novou linku je možné rezervovat prostřednictvím webových stránek Flybe. Rezervační systém nabídl nejnižší ceny jednosměrných letenek za 28 liber ve směru Southend - Praha. V nejlevnějším tarifu „Just fly“ má cestující zahrnuto pouze kabinové zavazadlo do 7 kg.

Terminál na londýnském letišti Southend (foto: calflier001/Wikipedia Commons - CC BY-SA 2.0)

Vedle nové linky do Prahy oznámil Stobart Air zahájení pravidelných letů ze Southendu do Benátek, Budapešti, Dubrovniku, Figari, Kolína nad Rýnem, Lyonu, Milána-Malpensy, Perpignanu, Reusu, Vídně a Zadaru. Provoz všech nových linek má být zahájen v průběhu května 2017. Celkem tak nabídne Stobart Air pod značkou Flybe v příštím roce lety do 28 destinací. Vlastníkem letiště v Southendu je skupina Stobart Group, pod kterou spadá i letecká společnost Stobart Air.

Témata