Air Berlin nabídne čtyři lety denně do Berlína

27.11.2016 - Evropa



Německá letecká společnost Air Berlin bude od konce března 2017 létat z berlínského letiště Tegel do Prahy čtyřikrát denně a cestujícím tak nabídne 28 letů týdně. Oproti letošní letní sezóně se tak počet provozovaných frekvencí zvýší ze dvou na čtyři. Od zimního letového řádu provozuje Air Berlin opět do Prahy tři lety denně. Večerní let do Prahy je provozován letounem Airbus A320, který na ruzyňském letišti nocuje a do Berlína se vrací na ranní lince společnosti. V příští letní sezóně budou všechny čtyři denní lety provozovány letouny Dash Q400 se 70 místy v ekonomické třídě a třemi sedačkami v nové evropské byznys třídě Air Berlin.

Bombardier Dash Q400 (foto: Air Berlin)

„Rozšíření nabídky počtu spojení mezi Berlínem a Prahou je logickým vyústěním naší nové síťové strategie, která má za cíl posilovat základny společnosti. Čtvrtá denní frekvence, kterou uvedeme na trh na konci března 2017, vůbec poprvé zajistí, že cestující z Prahy budou moci pohodlně přestoupit na navazující lety do a ze San Francisca a Los Angeles. V zimní sezóně již do Prahy létáme až třikrát denně. Více než 60 % přepravovaných cestujících jsou transferoví pasažéři, kteří v Berlíně přestupují na navazující let. Vidíme výrazný potenciál pro další využívání této obchodní příležitosti,“ uvedl Stefan Pichler, generální ředitel Air Berlin.

Na dálkové linky nasazuje Air Berlin letouny Airbus A330 (foto: Timo Breidenstein/Wikimedia Commons - Timo Breidenstein - GFDL 1.2)

Air Berlin provozuje z berlínského letiště Tegel dálkové lety do Abú Dhabí, Chicaga, Miami a New Yorku-JFK. Od května 2017 budou letouny společnosti opět létat do Los Angeles a nově do San Francisca. Díky čtyřem spojením denně z/do Prahy budou mít cestující dobrou návaznost na tyto dálkové spojení. Air Berlin úzce spolupracuje se společností Etihad Airways, která je také jejím největším akcionářem a strategickým partnerem. Díky této spolupráci mohou cestující do Abú Dhabí pokračovat do dalších destinací Etihad Airways.

Témata