Wizz Air zahájil provoz základny v Kutaisi

26.09.2016 - Evropa



Nízkonákladová společnost Wizz Air uvedla do provozu koncem minulého týdne svou 25. základnu v gruzínském městě Kutaisi. Na místním letišti bázuje společnost jedno nové letadlo Airbus A320, které odtud bude startovat na sedmi nových linkách. Wizz Air nově nabídne pravidelné lety z Kutaisi do Berlína, Dortmundu, Larnaky, Memmingemu, Milána, Sofie a Soluně. Celkem tak bude aerolinie létat z Kutaisi do jedenácti destinací v osmi zemích.

Wizz Air - linky z Kutaisy
Linky provozované ze základny v Kutaisi (zdroj: Wizz Air)

První let Wizz Air do Kutaisi se uskutečnil v roce 2012, když společnost otevřela linku ze své tehdejší základny v Kyjevě. Od té doby letělo na linkách Wizz Air z/do Gruzie více než 600 tisíc cestujících. Cenově výhodné spojení linkami Wizz Air do Gruzie je rovněž vyhledáváno turisty, kteří chtějí tuto zemi navštívit. Wizz Air podporuje nejen rozvoj cestovního trhu, ale i vznik nových pracovních příležitostí. Díky nové základně v Kutaisi vzniklo 36 nových pracovních míst přímo v letecké společnosti. Místní posádky Wizz Air splňují z hlediska kvalifikace nejvyšší standardy.

Wizz Air - otevření základny v Kutaisi
Slavnostní otevření základny v Kutaisi (foto: Wizz Air/Twitter)

Gruzie podepsala v roce 2010 s Evropskou unií dohodu o společném leteckém prostoru (CAA). Dohoda umožnila odstranění všech omezení při otevírání a provozu linek mezi státy EU a Gruzií, což umožnilo také rozvoj nízkonákladových spojení. Podobnou dohodu o společném leteckém prostoru uzavřela s EU v roce 2012 také Moldávie.

Wizz Air - zahájení letů Berlín - Kutaisi
První let z berlínského letiště Schönefeld do gruzínského Kutaisi (foto: Günter Wicker / Flughafen Berlin Brandenburg GmbH)

Přehled nových linek Wizz Air z Kutaisi

  • Berlin – 2x týdně od 23. září 2016
  • Dortmund – 2x týdně od 25. září 2016
  • Larnaka – 2x týdně od 24. září 2016
  • Memmingen – 2x týdně od 23. září 2016
  • Milán-Malpensa – 2x týdně od 25. září 2016
  • Sofie – 2x týdně od 24. září 2016
  • Soluň – 2x týdně od 24. září 2016

 

 

 

Témata