Letiště ve Frankfurtu pokračovalo v srpnu v poklesu

13.09.2016 - Evropa



Nepříznivé přepravní výsledky za srpen oznámilo mezinárodní letiště ve Frankfurtu nad Mohanem. V osmém měsíci letiště odbavilo 5,992 milionů cestujících, což znamená v meziročním srovnání pokles o 5 procent. Letiště tak již pátý měsíc zaznamenává pokles počtu cestujících. Provozovatel letiště přičítá negativní vývoj současné situaci ve světě a s tím spojeným bezpečnostním obavám. Největší propad byl zaznamenán na letech do Tuniska, Egypta a Turecka, kam výrazně poklesl kvůli obavám z terorismu prodej turistických zájezdů. Naopak silný růst zaznamenalo letiště na letech do turistických destinací Španělska: na Baleárské ostrovy o 10 procent a na Kanárské ostrovy dokonce o 30 procent.

Letiště Frankfurt - Terminál 1
Terminál 1 na mezinárodním letišti ve Frankfurtu (zdroj: © Fraport)

Pokles cestujících byl zaznamenán v rámci všech sledovaných kontinentů. Nejvýrazněji o 15,7 procenta se snížil počet cestujících na africký kontinent zejména kvůli již zmíněnému Tunisku a Egyptu. Dále byl zaznamenán pokles cestujících na dálkových linkách na Dálný východ, kde hlavní příčinou byly obavy cestujících z této oblasti o bezpečnostní situaci v Evropě. Na linkách do východní Evropy klesl počet pasažérů o 5 procent, do západní Evropy pak o 4,6 procenta. Nejnižší pokles a to o 1,9 procenta byl zaznamenán na linkách na Blízký východ.

Letiště Frankfurt - Terminál 2
Plocha pro odbavování letadel před terminálem 2 (zdroj: © Fraport)

Z dalších přepravních ukazatelů klesl počet pohybů o 2,3 procenta na 41 803 startů a přistání. Beze změny zůstala přeprava nákladu, když bylo ve Frankfurtu odbaveno 161 091 tun nákladu a pošty.

Témata