Bratislavské letiště představilo nový VIP terminál

28.08.2016 - Slovensko



Mezinárodní letiště M. R. Štefánika v Bratislavě představilo nové prostory Terminálu všeobecného letectví. Ten vznikl rekonstrukcí nevyužitého prostoru původního příletového terminálu C. Nový Terminál všeobecného letectví byl otevřen v souvislosti s předsednictvím Slovenska v Radě EU, kdy vyvstala potřeba adekvátních reprezentačních prostorů. Nový terminál vedle státních delegací, významných politiků a diplomatů bude sloužit také klientům soukromých letů včetně jejich posádek.

(foto: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava)

Cestující má v terminálu k dispozici službu recepce, výběr občerstvení včetně alkoholických nápojů, připojení k internetu, bezplatné parkování před terminálem a službu portýra. Součástí terminálu, který je otevřen 24 hodin denně, je pasová, celní a bezpečnostní kontrola. Využití terminálu je zpoplatněno částkou 49 eur za každého odlétajícího cestujícího. Cena zahrnuje neomezený pobyt v terminálu. Při příletu je průchod terminálem pro cestující zdarma.

(foto: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava)

„Donedávna sídlil Terminál všeobecného letectví v provizorních prostorech administrativní budovy letiště. V souvislosti s předsednictvím Slovenska v Radě EÚ a nárůstem počtu významných delegací, ale také z důvodu, že Letecký útvar MV SR zavřel na letišti své původní prostory, vzrostla potřeba urychleně zabezpečit důstojné reprezentační prostory pro VIP hosty,“ vysvětlil Ivan Trhlík, generální ředitel Letiště M. R. Štefánika v Bratislavě. „Od ledna 2017 plánujeme poskytovat služby terminálu všeobecného letectví také pro cestující pravidelných a charterových letů, kteří by si mohli vstup do terminálu včetně všech nadstandardních služeb a VIP servisu rovněž zakoupit před odletem,“ doplnil Trhlík.

(foto: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava)

Od července prošlo budovou nového terminálu při odletu již přes 1000 cestujících a podobný počet i při příletu. Služeb terminálu již stihla využít například nová britská premiérka Theresa Mayová, členové skupiny Iron Maiden a další.

(foto: Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava)

Témata