Austrian Airlines spouští linku do Isfahánu

20.08.2016 - Evropa



Austrian Airlines dále rozšíří svou nabídku letů do Iránu. Od 4. září 2016 bude společnost nově létat do Isfahánu. Linka bude zprvu provozována třikrát denně letounem Airbus A320, od letního letového řádu 2017 je plánováno navýšení na čtyři lety týdně. Odlet linky OS875 z Vídně je plánován ve středu, v pátek a v neděli ve 20:45 s přistáním v Teheránu následující den v 03:55. Zpáteční let OS876 bude odlétat z Teheránu vždy v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu v 05:50 a na vídeňském letišti Schwechat přistane v 08:15.

Isfahán - Šáhova mešita
Šáhova mešita na Imámově náměstí v Isfahánu (foto: Wikimedia Commons - CC BY-SA 3.0)

Linku do Isfahánu plánoval rakouský dopravce zahájit již letos v dubnu. Kvůli schvalování nové letecké dohody mezi Rakouskem a Iránem, která byla nově vyjednána po 30 letech, však bylo zahájení provozu odloženo až na září. Připomeňme, že v březnu rakouská aerolinie navýšila provoz na lince do Teheránu na dva lety denně. S novou linkou do Isfahanu nabídnou Austrian Airlines cestujícím od září 17 letů týdně do Iránu.

Isfahán ležící ve středním Iránu je důležitým správním, obchodním a kulturním centrem. S 1,8 milionem obyvatel je Isfahán třetím největším iránským městem. V Isfáhánu se nachází řada turistických zajímavostí, k nejznámějším patří Imámovo náměstí či most 33 oblouků.

Témata