Exploze a střelba na Ataturkově letišti v Istanbulu

28.06.2016 - Evropa



17:29

Počet obětí včerejšího teroristického útoku na letišti v Istanbulu vzrostl na 41. Zraněných je celkem 239. Vedle Turků jsou mezi mrtvými občané Saúdské Arábie, Iráku, Tuniska, Uzbekistánu, Číny, Iránu, Ukrajiny, Jordánska a Palestiny.

08:09

Přes tragickou bilanci teroristického útoku obnovilo Atatürkovo letiště v Istanbulu v pět hodin ráno svůj provoz.

02:20

Kalašnikov jednoho z atentátníků, který se odpálil uvnitř terminálu.

02:00

Turecký předseda vlády Ahmet Davutoğlu uvedl, že při teroristickém útoku na istanbulském letišti Atatürk zahynulo 36 lidí.

01:07

Turecká agentura Dogan uvádí, že teroristický útok si vyžádal 32 mrtvých a 88 zraněných.

01:02

Istanbulské Atatürkovo letiště upřesnilo, že bude uzavřeno do 05:00.

01:00

Další video z pezpečnostní kamery zachycuje okamžiky bezprostředně před odpálením atentátníka

00:55

Zpravodajské agentura Associated Press informovala s odvoláním na nejmenovaného vysokého činitele turecké vlády, že včerejší teroristický útok na letišti v Istanbulu si vyžádal téměř 50 lidských životů.

00:21

Turecké speciální policejní jednotky zabezpečily prostor letiště a evakuovaly veřejnou část terminálu. Stovky cestujících se svými kufry opustili terminál a nastoupili do přistavených autobusů. Snímky až nápadně připomínají nedávné události na bruselském mezinárodním letišti.


23:59

Video z bezpečnostní kamery zachycuje okamžik, kdy jeden z atentátníků se odpálil uvnitř terminálu. Stalo se tak poté, co ho jeden z policistů postřelil.

23:42

Podle zpravodajství Euronews se jeden z atentátníků odpálil uvnitř terminálu.

23:35

Istanbulský guvernér Vasip Şahin potvrdil tragickou bilanci dnešního teroristického útoku, který si vyžádal nejméně 28 mrtvých. Podle guvernéra útok provedli tři sebevražední atentátníci.

23:29

Ze snímků je zřejmé, že k výbuchu došlo také před vstupem do terminálu, kde je bezpečnostní kontrola.

23:25

Snímek zveřejněný na sociální síti Twitter zachycující situaci po atentátu.

23:21

Velká část letů mířících do Istanbulu nyní divertuje do Izmiru a Ankary. Lety British Airways, KLM a Aeroflotu se podle Flightradar24 vrací zpět.

23:18

Televizní stanice Euronews právě informuje, že dnešní teroristický útok na Atatürkově letišti si vyžádal nejméně 28 lidských životů.

23:10

Turecké bezpečnostní složky evakuují veřejnou část terminálu.

22:24

Aktuální video agentury Reuters

22:26

V úterý večer došlo na mezinárodním Atatürkově letišti v Istanbulu ke dvěma explozím a na místě slyšet střelba. Podle turecké policie se jednalo o útok dvou sebevražedných atentátníků. Výbuchy si vyžádaly nejméně deset mrtvých, další 40 lidí bylo zraněno. Podle dostupných informací se útočníci odpálili v terminálu v místě kontroly zavazadel.

Témata