Eurowings zahájil lety do USA, otevřel linku do Bostonu

02.06.2016 - Evropa



Německá letecká společnost Eurowings létá od středy na východní pobřeží USA, když otevřela dálkovou linku z Kolína nad Rýnem do Bostonu. Nová linka je provozována třikrát týdně letounem Airbus A330-200. Zahájení letů do USA umožnilo rozšíření flotily SunExpress Deutschland, která zajišťuje dálkové lety pro Eurowings, o čtvrtý Airbus A330.

Eurowings - Airbusy A330-200 (foto: Eurowings)

Boston, který byl zvolen za první severoamerickou destinaci, je jedno z nejstarších, prosperujících a kulturně bohatých měst v USA. Město je dobrým výchozím bodem k prozkoumání dalších cílů na severu východního pobřeží USA jakými jsou New York, Filadelfie či Washington. Ceny jednosměrných letenek na linku z Kolína na Rýnem do Bostonu začínají na 144,99 eurech.

Boston - panorama (foto: MK Feeney/Flickr - CC BY-ND 2.0)

Podle Eurowings je trendem, že klienti žádají především výhodné ceny letenek a pokud možno přímé spoje bez přestupů. Proto letecká společnost koncernu Lufthansa rozšiřuje nabídku takových letů nejen po Evropě, ale i na dálkových linkách. S nabídkou cenově výhodných přímých letů sledujeme silný trend, který potvrzují naši zákazníci i na dálkových trasách. Nové dálkové lety do Thajska nebo na Kubu jsou využívány z více než 90 %," uvedl Oliver Wagner, obchodní ředitel společnosti Eurowings.

Eurowings počítá s dalším rozšiřováním dálkových linek z Kolína nad Rýnem. Od 1. září 2016 společnost cestujícím nabídne novou linku do Miami, která bude provozována celoročně. Do příštího letního letového řádu má SunExpress Deutschland převzít další tři Airbusy A330, čímž celkový počet těchto letounů provozovaných pro Eurowings vzroste na sedm.

Témata