Air Canada Rouge zahájil lety do Prahy

31.05.2016 - Česká republika



Letecká společnost Air Canada Rouge slavnostně zahájila v pondělí novou pravidelnou linku z Toronta do Prahy. Nové přímé letecké spojení bude provozováno během letní sezóny až do 29. září 2016, kdy je naplánován poslední odlet z Prahy. Lety Air Canada Rouge do Prahy budou vypravovány třikrát týdně. Odlety z Toronta jsou vždy ve středu, v pátek a v neděli. Odlety z Prahy pak následující dny, tj. vždy v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu (podrobnosti viz letový řád).

První let Air Canada Rouge byl v Praze uvítán vodní slavobránou (foto: Letiště Praha)

Kanadský dopravce bude na linku nasazovat letadla Boeing 767-300ER s 282 místy v konfiguraci dvou cestovních kabin. V přední části letadla je 24 sedadel třídy Premium Rouge, která odpovídá business class. Cestující této třídy mají nárok na přednostní odbavení, mohou si odbavit dvě zavazadla do 32 kg a mají přístup do salónku Air Canada. Na palubě letadla pak mají k dispozici větší prostor mezi sedadly, teplé jídlo, další občerstvení a nápoje a také iPad s nabídkou filmů, televizních pořadů a hudby.

Sedadla třídy Premium Rouge (foto: Air Canada Rouge)

Dále je na palubě k dispozici 256 míst v ekonomické třídě Rouge včetně 35 míst s větším prostorem pro nohy označených jako Rouge Plus. Pasažéři v ekonomické třídě dostávají na linkách do Evropy teplé jídlo zdarma a mohou si vybrat z nabídky nealkoholických nápojů. Turisté často kritizují absenci zábavního systému zabudovaného v sedačkách. Místo toho společnost nabízí možnost stáhnout si do svého elektronického zařízení z Apple Store nebo Google Play aplikaci, ve které mohou cestující na palubě letadla sledovat filmy, poslouchat hudbu apod.

„Nová linka nabídne našim klientům z České republiky více možností cestování a to nejen v podobě přímého spojení do Toronta, ale i možnosti využít pohodlně navazující lety společnosti Air Canada z našeho torontského hubu v rámci rozsáhlé sítě společnosti obsluhující Kanadu, USA, Latinskou Ameriku a Karibik,” řekla Margret Skinnerová, ředitelka prodeje společnosti Air Canada pro Evropu. Slavnostního otevření nové linky se zúčastnil vedle zástupců Air Canada také kanadský velvyslanec v ČR pan Otto Jelinek a Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu.

Air Canada Rouge - Boeing 767-300ER (foto: Air Canada Rouge)

Díky nové lince Air Canada Rouge získává pražské Letiště Václava Havla další přímé letecké spojení s Kanadou. I v letošní letní sezóně bude létat z Kanady do Prahy také společnost Air Transat. Ta vedle linky Toronto - Montreal - Praha, která bude provozována jednou týdně letounem Airbus A330-300, nabídne také nově také jednou týdně přímé lety z Toronta do Prahy, na které nasadí od konce června do konce srpna dnes již spíše raritní Airbus A310-300. Na září je pak podle letového řádu společnosti plánován na tuto linku větší A330-300.

Témata