ČSA obnoví pravidelné lety do Bejrútu

14.04.2016 - Česká republika



České aerolinie (ČSA) obnoví po čtyřech letech pravidelné letecké spojení mezi Prahou a Bejrútem. Obnovená linka bude zatím provozována jako sezónní od 20. června do 29. září 2016. ČSA na ní budou vypravovat dva zpáteční lety týdně, z Prahy v pondělí a ve čtvrtek večer, v opačném směru z Bejrútu do Prahy v úterý a v pátek v skorých ranních hodinách. Odlety z Prahy jsou plánovány ve 21:45 s příletem do Bejrútu další den ve 2:15. Zpáteční odlet z Bejrútu bude ve 3:10 s příletem do Prahy v 6:05. ČSA budou linku provozovat letounem Airbus A319. Prodej letenek na linku do Bejrútu byl zahájen včera, ceny jednosměrných letenek začínají na 3995 Kč, zpáteční letenky jsou pak od 7855 Kč včetně všech poplatků.

ČSA - České aerolinie - Airbus A319
ČSA - České aerolinie - Airbus A319 (foto: Alan Lebeda/Wikimedia Commons - GFDL 1.2)

„Naše staronová linka mezi Prahou a Bejrútem je zaměřena především na incoming libanonských turistů do Prahy a České republiky na základě spolupráce s touroperátory,“ uvedl Ján Tóth, ředitel ČSA pro obchod a marketing a dodal: „Současně s obnovením provozu ČSA do/z Bejrútu obnovujeme také partnerství se společností Transas Company, se kterou ČSA dlouhodobě spolupracovaly již od roku 1953, a která bude pro ČSA nově působit jako General Sales Agent v Libanonu.“

Lety mezi Prahou a Bejrútem mají dlouhou tradici. Historicky první let do Libanonu vypravily ČSA (tehdy jako Československé aerolinie) 2. září 1948. ČSA létaly do Bejrútu jako jedna z mála evropských leteckých společností také v průběhu libanonské občanské války. Lety do libanonského hlavního města ČSA ukončily v únoru 2012 z důvodu restrukturalizace společnosti a s tím spojených změn v síti linek. Nyní se ČSA vrací do Libanonu i pod stejnými čísly letů OK 296 a OK 297 a ve stejných odletových časech.

Témata