British Airways budou létat ze Stanstedu

11.02.2016 - Evropa



British Airways oznámily, že koncem května zahájí pravidelné lety z londýnského letiště Stansted do čtyř prázdninových destinací v oblasti Středozemního moře. Od 28. května společnost nabídne lety ze Stanstedu do Fara, Malagy, na Ibizu a Palma de Mallorku. Lety budou zajišťovány letounem Embraer 190 o kapacitě 98 míst společnosti BA Cityflyer, jež je dceřinou aerolinií British Airways.

Embraer 190 v barvách British Airways (foto: British Airways)

Otevření linek z letiště Stansted je zajímavým tahem British Airways. Poprvé ve své historii bude společnost létat z tohoto letiště, které je oblíbené zejména u nízkonákladových aerolinií. Společnost se na všech linkách pustí do přímého souboje Ryanair. Zajímavý je rovněž nasazený typ letadla, Embraer 190, který bývá využíván na linkách z London City Airport. Kapacita letounu je oproti Boeingu 737-800 společnosti Ryanair téměř poloviční.

Londýnské letiště Stansted (foto: British Airways)

Velmi konkurenceschopné jsou i ceny letenek. Ty začínají na 49 librách za jednosměrnou letenku. Vedle třídy Euro Traveller si mohou cestující rezervovat místa také do Club Europe. V porovnání s nízkonákladovou konkurencí nabízí British Airways možnost zdarma si zvolit místo v letadle, na palubě je pak podáváno zdarma také malé občerstvení.

Témata