EasyJet otevřel novou základnu v Barceloně

04.02.2016 - Evropa



Nízkonákladová společnost easyJet včera zahájila provoz na své nové základně na letišti El Prat v Barceloně. Jedná se v pořadí o 28. základnu v její síti. EasyJet bude v Barceloně bázovat zatím tři letouny Airbus A320. To umožní společnosti otevřít nové linky do Neapole (od 27. března 2016) a Bordeaux (15. dubna 2016). Celkově tak bude easyJet v letní sezóně operovat z Barcelony 16 pravidelných linek.

Zahájení provozu nové základny v Barceloně (foto: easyJet)

V Barceloně si easyJet vybudoval solidní pozici. Do katalánské metropole společnost létá od roku 1996, kdy otevřela linku z londýnského letiště Luton. A jako tehdy byla Barcelona první destinací easyJet ve Španělsku, tak dnes je prvním španělským městem, které hostí základnu společnosti. V loňském roce aerolinie zaznamenala na linkách z/do Barcelony nárůst o sedm procent, když přepravila 2,8 milionu cestujících. Letos, díky nové základně by měl počet cestujících easyJet vzrůst na 3,1 milionu.

Ostatně celé Španělsko je pro easyJet důležitým trhem. V současnosti společnost létá na 18 letišť ve Španělsku, které spojuje se sedmi evropskými státy. V letošním roce easyJet očekává, že na linkách z/do Španělska přepraví 13,6 milionu pasažerů, o čtyři procenta více než vloni.

Témata