Air China zahájila lety na Kubu

29.12.2015 - Asie & Austrálie



Letecká společnost Air China zahájila 27. prosince pravidelné lety na Kubu, když prodloužila svou linku Peking – Montreal až do Havany. Jedná se o první linku čínského dopravce do oblasti Karibiku. Air China bude přistávat na mezinárodním letišti José Martího v Havaně třikrát týdně. Na trase mezi Pekingem a Havanou bude létat Boeing 777-300ER v konfiguraci pro 313 cestujících při uspořádání do třech tříd: 8 sedadel je k dispozici ve First Class, 42 v Business Class a 263 v ekonomické třídě.

Slavnostní zahájení linky do Havany (foto: Yin Lu/Air China)

Nová linka má sloužit nejenom čínským byznysmenům, ale i turistům. Cestovní ruch, který je důležitou součástí kubánské ekonomiky, zaznamenává v posledních letech rychlý růst. Do konce letošního listopadu navštívilo Kubu 3,1 milionů turistů, což v meziročním srovnání znamená růst o 17,6 procent.

Havana je v pořadí desátou destinací Air China v Severní a Jižní Americe. Společnost se zaměřuje především na USA, kam létá do sedmi destinací. Dalšími cíli jsou Montreal v Kanadě a Sao Paulo v Brazílii. Celkově Air China nabízí 140 letů týdně do regionu Severní a Jižní Ameriky.

Témata