iPilot otevřel v Praze druhý letecký simulátor

24.11.2015 - Česká republika



Mezinárodní řetězec center s leteckými simulátory iPilot otevřel dnes dopoledne v Praze nový simulátor dopravního letounu Boeing 737NG. Jedná se o druhý simulátor, který doplní stávající simulátor letounu Airbus A320, jež iPilot provozoval ve svém pražském centrum na Malé Straně od roku 2012. Nový simulátor Boeingu 737 disponuje kokpitem v reálném měřítku, vybaveným několika video obrazovkami. Palubní deska je přesnou replikou té ve skutečném letadle a její nadhlavní panel je plně funkční. Jak uvedl při slavnostním otevření Martin Beneš, marketingový ředitel iPilot, na simulátoru lze simulovat různé počasí, části dne a přistávat a startovat lze na některém z 24 000 letišť, které jsou v systému. Nový simulátor, který byl dovezen z Kanady představoval investici v řádu několika milionů korun.

iPilot - simulátor Boeing 737NG - slavnostní přestřižení pásky

Slavnostní přestřižení pásky za přítomnosti zpěvačky Dary Rolinc (foto: iPilot)

Centra s leteckými simulátory iPilot jsou určeny pro širokou veřejnost a navštěvovány jsou od rodin s dětmi až po letecké fandy. Návštěvníky letem provázejí od virtuálního startu až po přistání zkušení instruktoři. Pražské centrum nabízí lety na simulátorech v délce od 15 minut až po 3 hodiny. K vyzkoušení pilotování na simulátoru nejsou nutné žádné předchozí zkušenosti a dovednosti. „Od otevření iPILOT centra v Praze v únoru 2012 jsme zde obsloužili více než 10 000 klientů, kteří celkově nalétali přes 8 000 hodin na našem simulátoru,“ uvedl Wolfram Schleuter, zakladatel a výkonný ředitel iPilot.

iPilot - simulátor Boeing 737NG

Nový simulátor letounu Boeing 737NG (foto: iPilot)

Společnost iPilot v současnosti provozuje svá centra s leteckými simulátory vedle České republiky také v Německu, Švýcarsku, Velké Británii a ve Spojených arabských emirátech. Vedle simulátorů letounů Airbus A320 a Boeing 737NG společnost provozuje také simulátory typů Boeing 747 (Mnichov) a Airbus A380 (Düsseldorf, Basilej a Abú Dhabi).

iPilot - simulátor Boeing 737NG

(foto: iPilot)

Témata