Air Canada Rouge zahájí pravidelné lety do Prahy

09.09.2015 - Česká republika



Letecká společnost Air Canada Rouge dnes oznámila zahájení pravidelných letů z Toronta do Prahy. Nová sezónních linka bude provozována od 29. května do 29. září 2016 třikrát týdně letounem Boeing 767-300. Na palubě letadla bude k dispozici 24 sedadel v Premium Rouge a 256 míst v ekonomické třídě. Z Toronta bude linka odlétat vždy ve středu, v pátek a v neděli v 16:55 s příletem do Prahy v 7:20 následujícího dne. Odlety z Prahy jsou naplánovány vždy na pondělí, čtvrtek a sobotu v 9:30 a přílet do Toronta ve 12:40 místního času.

Air Canada Rouge - Boeing 767-300 (foto: BriYYZ/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

„Nový přímý let do Toronta je jako každá dálková linka výsledkem velkého úsilí letištního týmu získávat nová spojení. Zároveň potvrzuje zvyšující se zájem kanadských turistů o Prahu. Jen za první pololetí letošního roku do České republiky z Kanady přicestovalo meziročně o 9 % pasažérů více. Věřím, že nová linka přispěje k dalšímu navýšení cestujících mezi oběma destinacemi,” uvedl Václav Řehoř, předseda představenstva Českého aeroholdingu, a dodal: „Pro cestující z Prahy znamená nová linka zvýšení komfortu v podobě přímého spojení bez mezipřistání, navýšení nabídky spojení do kanadské metropole a možnost využít návazných spojení do široké sítě destinací aerolinky, zejména v Kanadě či USA.”

Air Canada Rouge je dceřinou aerolinií Air Canada, která se zaměřuje na lety do turistických destinací zejména do oblasti Karibiku, v poslední době je rozšiřována i nabídka letů do Evropy. Aerolinie sice má samostatné osvědčení leteckého provozovatele, její lety jsou však nabízeny pod kódem Air Canada. Do Prahy v minulosti Air Canada již létala. Pravidelné spojení z Montrealu do Prahy společnost otevřela v květnu 1970 s letounem Douglas DC-8-43. Lety do Prahy Air Canada ukončila v únoru 1977.

Témata