Do Travel Service vstupuje čínská CEFC

07.09.2015 - Česká republika



Zástupci Travel Service a čínské společnosti China Energy Company Limited (CEFC) podepsali v Šanghaji smlouvu o strategickém partnerství a spolupráci. Na základě dohody se CEFC stala novým akcionářem společnosti Travel Service s podílem 10 procent. Během následujících měsíců má podíl CEFC v Travel Service vzrůst na 49,92 procent a zároveň dojde k výraznému posílení základního kapitálu společnosti. Současní akcionáři Travel Service zůstanou i nadále většinovými vlastníky společnosti. Vstup CEFC má podle tiskového prohlášení Travel Service umožnit společnosti proniknout na čínský trh a vybudovat spojení mezi středoevropským a asijským regionem.

Travel Service - Boeing 737-800 (foto: Aero Icarus/Wikimedia Commons - CC BY-SA 2.0)

„Tato akvizice je v zcela souladu se strategií a záměry Travel Service na další intenzivní rozvoj naší společnosti s potenciálem vybudovat z Travel Service silného leteckého přepravce v regionu střední a východní Evropy. CEFC vnímáme jako silného finančního a strategického partnera, který přispěje k dalšímu rychlému růstu společnosti,“ uvedl Jiří Šimáně, předseda představenstva Travel Service.

„Velmi dobře také vnímáme narůst zájmu o Českou republiku v asijském regionu, a to jak ze strany investorů, tak i turistů. V kontextu s otevřením přímého leteckého spojení mezi Prahou a Pekingem a dalším naším plánovaným projektem s významnou čínskou leteckou společností pak chceme z pražského letiště vytvořit pro turisty a investory z Číny a Asie bránu do regionu,“ citovala Česká televize prezidenta CEFC Čchan Čchao-tua.

Travel Service je v současnosti největší českou leteckou společností. Společnost provozuje charterové lety, pravidelné linky pod značkou SmartWings a zajišťuje také privátní lety. Vedle České republiky působí také na Slovensku, v Polsku a Maďarsku, kde má dceřiné společnosti. Travel Service v současnosti provozuje 44 letadel. Páteří flotily jsou letouny Boeing 737-800, aerolinie dále provozuje Airbusy A320, Boeingy 737-700, Boeing 737-900 a také Cessna 680 Citation. Travel Service od letošního roku také drží 34 procent akcií ČSA.

Témata