Krátce: Alitalia, Volotea a Brussels Airlines

14.06.2015 - Krátce



Představitelé společnosti Alitalia podepsali v pátek se zástupci mexické vlády memorandum o zahájení pravidelných letů z Říma do Mexico City. Dokument byl podepsán v Miláně za přítomnosti mexického prezidenta Enriqua Peña Nieta. V současnosti neexistuje mezi hlavními městy Itálie a Mexika pravidelné spojení. Italský dopravce by měl na nové lince létat s Airbusy A330. Datum zahájení letům zatím nebylo oznámeno. Restrukturalizační plán Alitalia výrazně sází na dálkové linky. V letošním roce společnost již otevřela nové linky z Říma do Soulu, z Milána-Malpensy do Šanghaje a z Říma, Milána a Benátek do Abú Dhabí.

Airbus A330 v nových barvách Alitalia, které byly představeny začátkem června (foto: Alitalia)

V pořadí sedmou základnou nízkonákladové společnosti Volotea se na podzim stane Verona. V severoitalském městě bude společnost od začátku podzimu bázovat dva letouny. V současnosti Volotea létá z Verony do pěti destinací (Alghero, Bari, Brindisi, Catania a Palermo). Po otevření základny budou v polovině prosince otevřeny nové linky do Cagliari a Neapole. Současně Volotea zahájí v polovině prosince lety z Verony do Tirany a Kišiněvu.

Brussels Airlines budou od 14. září pravidelně létat z Bruselu do Brém. Nová linka bude provozována pětkrát týdně letounem Embraer ERJ-145 společnosti bmi Regional. Hansovní město na severu Německa aktuálně nemá přímé letecké spojení s Bruselem.

Témata