ČSA zahájí lety Ostrava - Praha - Düsseldorf

12.01.2015 - Česká republika



Novou pravidelnou destinaci získá začátkem března ostravské Letiště Leoše Janáčka. ČSA dnes oznámily, že od 1. března 2015 budou pravidelně létat z Ostravy přes Prahu do německého Düsseldorfu. Nová linka bude provozována třikrát týdně letouny ATR 72. Odlety z Ostravy budou vždy v úterý, ve čtvrtek a v pátek v 5:30 s mezipřistáním v Praze od 6:30 do 6:55. V Düsseldorfu má linka podle zveřejněného letového řádu přistávat v 8:35. Lety z Düsseldorfu do Ostravy jsou naplánovány na středu, pátek a neděli na 20:00. Mezipřistání v Praze je pak od 21:35 do 22:00 a přílet do Ostravy na 23:00. Krátké 25-ti minutové mezipřistání v Praze poslouží pouze k nástupu nových cestujících či výstupu těch, kteří zde končí.

ČSA - ATR 72
ČSA - ATR 72 (foto: Konstantin von Wedelstaedt/Wikmedia Commons - GFDL 1.2)

Otevřením nového spojení pokračuje úspěšná spolupráce ČSA s Moravskoslezským krajem. „Moravskoslezský kraj je nejrychleji se rozvíjející region ČR se zajímavým potenciálem pro nové linky, které dávají obchodní i ekonomický smysl. Byla by škoda tento potenciál nevyužít,“ uvedl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing. Podle moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka je nová linka důležitá především pro podnikatele, kteří žehrali na špatné spojení Ostravy se světem. „Letecké spojení do Německa bylo jedním z nejžádanější ze strany cestujících. Jsme rádi, že jej podařilo uskutečnit,” doplnil generální ředitel ostravského letiště Pavel Schneider. Nová linka mezi Ostravou a Düsseldorfem bude fungovat v obdobném modelu jako nedávno zavedené linky Praha - Bratislava - Košice nebo Praha - Hamburk - Göteborg.

Prodej letenek na spojení z Ostravy přes Prahu do Düsseldorfu bude zahájen v průběhu dneška v celé distribuční síti ČSA. Cena zpáteční letenky z Ostravy včetně všech poplatků bude začínat na 6760 Kč, jednosměrná pak na 3309 Kč. V opačném směru pak budou letenky začínat na 244 eur za zpáteční nebo 134 eur za jednosměrnou letenku včetně všech poplatků.

Témata