Krátce: TransNusa Aviation, Wizz Air a Ryanair

06.10.2014 - Krátce



Indonéská společnost TransNusa Aviation Mandiri převzala koncem září od výrobce svůj první ATR 42-600 (PK-TNJ). Letoun má zajišťovat lety z Jakarty-Halim na ostrovy Natuna pro významnou indonéskou ropnou společnost. Lety budou zajišťovány od listopadu na základě pětiletého kontraktu s touto firmou. TransNusa Aviation Mandiri mají hlavní základnu na letišti v Kupangu na západním Timoru. Společnost má opci na další tři letouny ATR 42-600.

TransNusa Aviation - ATR 42-600
TransNusa Aviation - ATR 42-600 (foto: ATR)

Nízkonákladová společnost Wizz Air létá nově od začátku tohoto měsíce do německého Norimberku. 1. října 2014 společnost zahájila lety na lince z Kluže. Spojení je provozováno dvakrát týdně letouny Airbus A320. Od 26. října 2014 zahájí Wizz Air lety do Norimberku také z Bukurešti. Tato linka bude provozována rovněž dvakrát týdně stroji A320.

Ryanair rozšíří v příštím roce své lety z Berlína o dvě nové pravidelné linky. Od konce března 2015 bude společnost létat čtyřikrát týdně z berlínského letiště Schönefeld do Porta. Druhou novinkou je linka do Madridu, která bude provozována dvakrát týdně. Počet linek provozovaných z Berlína se tak v příštím roce zvýší na sedm. Podle německého deníku Berliner Morgenpost chce Ryanair v budoucnu zaměřit na rozvoj vnitrostátních linek v Německu. Ryanair vidí v této souvislosti potenciál zejména u Berlína, kde je možnost zvýšit počet přepravených cestujících až čtyřnásobně.

Témata