Miroslav Kůla: Dívat se na živoření ČSA je hrozné

24.09.2014 - Česká republika



Miroslav Kůla
Ing. Miroslav Kůla,
bývalý prezident ČSA
(Foto: SkyTeam)

K aktuálnímu dění v ČSA se vyjádřil v rozhovoru pro server iDnes.cz bývalý prezident společnosti Miroslav Kůla. Za jeho vedení hospodařil dopravce naposledy v černých číslech. Podle Kůly není redukce flotily a počtu zaměstnanců dobrou cestou. „Měl jsem zásadu, že firma musí růst. Když ne, tak je to konec. I po 11. září jsme nepatrně rostli a pořídili další letadlo. Současný stav nemůže nikam vést, je to takové pomalé umírání. Je smutné, že už je Travel Service větší než ČSA. Myslím, že obě firmy nakonec nějak splynou,“ řekl v rozhovoru Kůla.

Podle Kůly je problémem také orientace ČSA na trhy zemí Sovětského svazu. „Východní trhy byly určitě zajímavé, ale není rozumná politika mít všechna vajíčka v jednom košíku. Když dojde k potížím, je to pak na hospodaření cítit mnohem více. Bohužel se ukazuje, že nemají v podstatě kam létat jinam,“ uvedl Kůla.

Pro Kůlu jsou ČSA stále srdeční záležitostí a doufá, že se dožijí stovky. V závěru rozhovoru konstatuje, že dívat se na živoření společnosti je hrozné. Celý rozhovor s Miroslavem Kůlou si můžete přečíst zde.

Témata