Krátce: Cubana, Kenya Airways a Ryanair

07.09.2014 - Krátce



Cubana zařadila do své flotily čtvrtý Iljušin Il-96. Letoun přeletěl ve středu 3. září z Moskvy do Havany ještě v barvách Aeroflotu, který stroj dříve provozoval. Po vyřazení všech letadel Iljušin Il-96 z flotily Aeroflotu je Cubana aktuálně jedinou leteckou společností na světě, která tento typ provozuje na komerčních linkách.

 


Uvítání posádky čtvrtého Boeingu 787 na letišti v Nairobi (zdroj: Twitter)

 

Kenya Airways převzaly koncem srpna čtvrtý Boeing 787. Dodávací let z Charlestonu v Jižní Karolině do Nairobi pilotovala Irene Koki Motungi, první africká kapitánka na letounech 787. S novým Dreamlinerem se rozrostl počet dálkových letadel ve flotile Kenya Airways na jedenáct letadel. Vedle čtyř strojů Boeing 787 má společnost v dálkové flotile také sedm letounů Boeing 777. Keňský dopravce objednal v roce 2009 celkem devět strojů Boeing 787.

Nízkonákladová společnost Ryanair zatím nezahájí plánované lety do Ruska. Společnost vloni získala povolení pro lety z Dublinu do Moskvy a Sankt-Petěrsburku. Podle původních plánů měl být provoz zahájen v březnu. Aktuálně Ryanair nepočítá se zahájením provozu v letošním roce.

Témata