Krátce: Primera Air Nordic, Silk Way Airlines a flydubai

28.08.2014 - Krátce



Dánská charterová letecká společnost Primera Air oznámila založení nové aerolinie v Lotyšsku, která bude operovat pod názvem Primera Air Nordic. Nová aerolinie má zahájit provoz z Rigy v průběhu října. Založení lotyšské pobočky je součástí plánů mateřské společnosti na posílení pozic mimo Skandinávii. Primera Air rovněž plánuje otevření operačního centra v Rize, které bude řešit provozní záležitosti společnosti. Primera Air v současnosti provozuje šest letounů Boeing 737-800 a dva Boeingy 737-700.

Boeing 747-8F společnosti Silk Way Airlines během testovacích letů (foto: Boeing)

Azerbajdžánský cargo dopravce Silk Way Airlines zařadil do své flotily dva nákladní Boeingy 747-8F. První letoun přistál v Baku po přímém letu z továrního letiště Boeingu v Everettu koncem minulého týdne. Druhý stroj převzala společnost včera. Silk Way Airlines objednala oba letouny vloni v červenci. Společnost dále provozuje letouny Boeing 767-300F, Boeing 747-400F, Iljušin Il-76MF a Antonov An-12.

Flotila letadel flydubai na mezinárodním letišti v Dubaji (foto: flydubai)

Nízkonákladová společnost flydubai včera oznámila zahájení letů hned do tří nových destinací ve východní Africe. V průběhu září flydubai zahájí provoz na linkách z Dubaje do Bujumbury v Burundi (dvakrát týdně), Entebbe v Ugandě (denně) a Kigali ve Rwandě (třikrát týdně). Linky do Bujumbury a Kigali budou provozovány s mezipřistáním v Entebbe. Společnost flydubai získala práva na přepravu cestujících mezi Entebbe a Bujumbury. Od začátku letošního roku oznámila společnost flydubai již 17 nových destinací.

Témata