České aerolinie budou opět létat do Göteborgu

22.07.2014 - Česká republika



ČSA obnoví od poloviny září letošního roku pravidelné lety do Göteborgu. Společnost prodlouží stávající linku do Hamburku až do tohoto druhého největšího města ve Švédsku. Linka bude operována šestkrát týdně letouny ATR 72. Domácí dopravce chce také nabídnout na německém a švédském trhu letenky na úsek mezi Hamburkem a Göteborgem. „Mezi Göteborgem a Hamburkem neexistuje přímé letecké spojení, i když potenciál a poptávka po této službě na švédském i německém trhu je. Proto jsme se po pečlivých obchodních analýzách rozhodli přidat ke stávající lince mezi Prahou a Hamburkem další dva produkty: pravidelné lety mezi Göteborgem a Hamburkem, a také spojení mezi Prahou a Göteborgem,“ uvedl Jozef Sinčák, místopředseda představenstva ČSA odpovědný za obchod a marketing.

Göteborg v noci (foto: Rob Sinclair/Wikipedia)

Letový řád linky je nastaven tak, aby umožňoval cestujícím z Göteborgu odletět ráno do Hamburku a týž den se vrátit zpět večerním letem. To by mělo podle ČSA vyhovovat převažujícímu toku cestujících, obchodních i turistů směřujících na návštěvu či nákupy do severoněmecké metropole. To samé platí o novém letovém řádu mezi Hamburkem a Prahou. Méně výhodný bude letový řád pro české cestující. Na místo dosavadních dvou letů z Prahy do Hamburku bude chybět ranní frekvence a bude se létat jen v podvečer s odletem denně mimo soboty v 17:40. Přílet do Hamburku je naplánován na 19:15 a po 25 minutách let dále pokračuje do Göteborgu. Na jihu Švédska bude letoun ATR přistávat ve 21:10. Z Göteborgu, kde bude letoun nocovat, jsou odlety plánovány denně mimo neděle na 7:15 s příletem do Hamburku v 8:50. Na Letišti Václava Havla v Praze bude linka přistávat v 10:50. Stejný letový řád má být platný i v nadcházející zimní sezóně 2014/15.

Na lince do Göteborgu zavedou ČSA strukturu jednosměrných tarifů, která je již uplatňována například na letech mezi Stockholmem a Prahou. Cestující si tak budou moci sami nakombinovat jednosměrné letenky a naplánovat si tak pobyt v obou největších švédských městech s možností letu z/na místní letiště.

Témata