Krátce: Cyprus Airways, Blue Air a Travel Service

23.06.2014 - Krátce



Cyprus Airways minulý týden oznámily, že uzavřely s American Airlines dohodu o prodeji slotů na londýnském letišti Heathrow. Kyperský dopravce získá za sloty 31 milionů dolarů, které chce použít na zlepšení likvidity společnosti. Poslední lety Cyprus Airways na Heathrow se uskuteční 13. září 2014. Od dalšího dne bude společnost létat na letiště Stansted. Prodej slotů na Heathrow je součástí restrukturalizačního plánu. Letos v březnu společnost prodala část slotů na Heathrow libanonské aerolinii MEA - Middle East Airlines. Odprodej slotů kritizovala odborová organizace PASYPI jako chybu managementu společnosti.

Airbus A320 společnosti Cyprus Airways na lonýnském letišti Heathrow (foto: Adrian Pingstone/Wikimedia Commons)

Rumunská nízkonákladová společnost Blue Air zahájila 16. června lety z Bukurešti do Kolína nad Rýnem. Nová linka je provozována třikrát týdně letounem Boeing 737-400 pro 162 cestujících. Kolín nad Rýnem je po Stuttgartu druhou německou destinací Blue Air.

Travel Service získal od ministerstva dopravy povolení k provozování pravidelné linky z Ostravy do Dubaje. Společnost plánuje novou linku létat od konce října jednou týdně letounem Boeing 737-800.

Témata