Krátce: Fiji Link, Ryanair a Royal Air Maroc

14.06.2014 - Krátce



Fiji Link (dříve Pacific Sun) zařadil do své flotily první ATR 72-600. Letoun o kapacitě 68 cestujících si aerolinie pronajala od singapurské leasingové společnosti Aviation PLC. Fiji Link je dcerou národní letecké společnosti Fiji Airways. Nový letoun ATR 72-600 je součástí plánů na rozšíření kapacity na vnitrostátních linkách a také na mezinárodních regionálních spojích, které Fiji Link provozuje pro mateřskou společnost.

Fiji Link - ATR 72-600 (foto: ATR)

Ryanair oznámil zahájení letů do pěti nových destinací z Shannonu. Od konce října bude společnost nově létat z tohoto irského města do Berlína, Krakova, Paříže, Varšavy a na Fuerteventuru. Otevření nových linek je reakcí na nedávné zrušení turistické daně v Irsku. Zimní program pravidelných linek z Shannonu tak nabídne cestujícím lety do deseti destinací.

Royal Air Maroc plánuje obnovení letů z Casablanky do Dubaje. Línka má být provozována od 24. února 2015 třikrát týdně letounem Boeing 767-300ER. Letecké spojení mezi Marokem a Spojenými arabskými emiráty v současnosti zajišťují jen společnosti Emirates a Etihad Airways.

Royal Air Maroc - Boeing 767-300 (foto: Royal Air Maroc)

Témata