DHL Express doručuje v Los Angeles zásilky vrtulníkem

14.05.2014 - USA & Kanada



Americká společnost DHL Express rozšířila službu doručování zásilek pomocí vrtulníku do Los Angeles. Díky nasazení vrtulníku může DHL Express garantovat včasné ranní doručení zásilek zákazníkům v centru Los Angeles bez ohledu na dopravní zácpy. Společnost zatím nabídla novou službu firmám z bankovního sektoru. Později má být doručování zásilek vrtulníkem rozšířeno i na další zákazníky. „DHL vždy hledá inovativní cesty, jak přepravit zásilku zákazníkovi největší rychlostí a spolehlivostí,“ uvedl Mike Parra, výkonný ředitel DHL Express US, k otevření služby v Los Angeles.

Vrtulník Eurocopter AS355 na centrem Los Angeles (foto: DHL Express)

Jak doručení zásilek probíhá? Zásilky jsou přepraveny do střediska DHL Express na mezinárodním letišti v Los Angeles. Odtud jsou vybrané zásilky dopraveny vrtulníkem na heliport v centru Los Angeles. Tuto přepravu zajišťuje vrtulník Eurocopter AS355 společnosti Helinet Aviation, který létá v barvách DHL Express. Každým letem může být přepraveno až 350 kg dopisů a zásilek. Doručení zásilek na poslední míli po převzetí na heliportu pak zajišťují pracovníci DHL Express.

Vrtulník krátce po startu z Los Angeles International Airport (foto: DHL Express)

Podobnou službu nabízí DHL Express vybraným zákazníkům také v New Yorku. Zásilky jsou přepravovány vrtulníkem pro vybrané banky sídlící na Manhattanu z mezinárodního letiště J.F. Kennedyho. Vrtulník přistává na heliportu v centru Manhattanu a dále pokračuje na letiště Teterboro v New Jersey.

Přistání na heliportu v centru města (foto: DHL Express)

Témata