Krátce: Fly Romania, SAX-Tanzania a Borajet

22.03.2014 - Krátce



Virtuální letecká společnost Fly Romania oznámila zahájení letů z Lisabonu do Bissau. Lety mezi Portugalskem a Guinea-Bissau budou provozovány od 16. května třikrát týdně letounem MD-83 rumunské společnosti Ten Airways. Podle serveru Ch-aviation.ch vyhrála Fly Romania v Guinea-Bissau vládní tendr na provoz této linky. Vedle spoje do Bissau plánuje Fly Romania lety z Rumunska do Itálie, Německa, Španělska a Turecka (více zde). Oproti původním předpokladům bylo zahájení vnitrostátních linek a letů z Rumunska posunuto na 15. května.

Fokker F28 společnosti Fly-SAX (foto: Fly-SAX/Facebook)

Keňská společnost Fly-SAX založila v sousední Tanzánii nízkonákladovou aerolinie SAX-Tanzania. Společnost plánuje po získání příslušných povolení zahájit pravidelné lety v druhé polovině letošního roku. SAX-Tanzania plánuje zprvu provozovat vnitrostátní lety do Mwanza, Mtwara, Kilimandžára a Zanzibaru. Později chce nová aerolinie otevřít také linky do zahraničí. Flotila se má skládat z několika letadel blíže nespecifikovaných typů o kapacitě od 12 do 80 cestujících.

Turecká letecká společnost Borajet rozšíří svou nabídku letů na Severní Kypr. Ke stávajícím letům z Adany a Hatay do Nicosie-Ercan aerolinie přidá nové lety z Antalye, Bursy, Kayseri a Trabzonu. Podle šéfa společnosti Fatiha Akola budou nové linky provozovány třikrát týdně.

Témata