Krátce: Adriatic Skyways, Hunnu Air a AirAsia X

19.02.2014 - Krátce



Chorvatský start-up Adriatic Skyways se dohodl na spolupráci s nizozemskou společností Denim Air specializující se na ACMI pronájmy. Adriatic Skyways se rozhodly zatím neusilovat o získání vlastního osvědčení leteckého dopravce s tím, že využijí osvědčení Denim Air, který zajistí svými letadly plánované lety. To by mělo umožnit Adriatic Skyways vyhnout se administrativním komplikacím a zahájit tak rychleji provoz. Pronajaté letouny mají létat v barvách Adriatic Skyways. Nová společnost je po Air Croatia a Libertas Air letos třetí novou chorvatskou aerolinií, která se pokusí uspět na trhu.

Hunnu Air - Airbus A319 (foto: Hunnu Air)

Mongolská letecká společnost Hunnu Air oznámila otevření první dálkové linky. Od 9. června do 29. srpna 2014 bude létat z Ulánbátaru do Paříže na letiště Charlese de Gaulla. Linka má být provozována dvakrát týdně letounem Airbus A319. Bude se jednat o první přímé letecké spojení Mongolska a Francie. Od roku 2015 plánuje společnost provozovat tuto linku letounem Airbus A330. Hunnu Air zahájily provoz v roce 2012 a dosud se zaměřovaly na vnitrostátní a regionální mezinárodní linky.

AirAsia X ukončí od 1. března pravidelné lety na Maledivy. Linka z Kuala Lumpur do Male byla otevřena vloni v září a provozována s mezipřistáním v Colombu na Srí Lance letouny Airbus A330. Lety na Srí Lanku budou zachovány a linka do Colomba bude provozována třikrát týdně.

Témata