Krátce: Wizz Air, UTair a Polet

15.02.2014 - Krátce



Na mapě linek nízkonákladové aerolinie Wizz Air se nově objeví rumunské město Sibiu. Společnost bude od 14. června létat ze Sibiu do Londýna-Lutonu. Nová linka bude provozována dvakrát týdně letouny Airbus A320. Sibiu ležící v Sedmihradsku je v pořadí již osmou destinací Wizz Air v Rumunsku. Společnost přepravila v loňském roce na linkách z/do Rumunska celkem 3,2 milionu cestujících, což znamenalo meziroční nárůst o 14 procent.

Air Baltic - Bombardier Dash 8 Q400
Terminál pro cestující na letišti Hévíz-Balaton (foto: Peter Stehlik/Wikipedia)

Nového dopravce pro letní sezonu 2014 získalo maďarské letiště Hévíz-Balaton. Od 23. března 2014 bude na letišti přistávat každou neděli Boeing 737-800 ruské společnosti UTair na lince z moskevského letiště Vnukovo.

Ruská federální agentura pro leteckou dopravu Rosaviacia zakázala podle agentury RIA Novosti společnosti Polet lety jednoho jejího letounu Antonov An-124 Ruslan. Důvodem jsou neuhrazené leasingové splátky za pronájem letadel ze strany letecké společnosti. Celkový dluh za pronájem dvou An-124, které má Polet ve své flotile, dosahuje podle agentury výše 9 milionů dolarů.

Témata