Vedení ČSA uzavřelo s odboráři nové kolektivní smlouvy

30.01.2014 - Česká republika



Vedení ČSA podepsalo dnes dopoledne s představiteli všech pěti odborových organizací působících ve společnosti nové kolektivní smlouvy, které budou platit do konce letošního roku. Podpis je výsledkem jednání, jež probíhalo v uplynulých měsících. Poslední kolektivní smlouvu vedení ČSA vloni v létě jednostranně vypovědělo a nyní do konce ledna dobíhala šestiměsíční výpovědní doba.

“Letos opět převládl zdravý rozum a fakta. I díky tomu jsme mohli nové kolektivní smlouvy podepsat ještě před vypršením platnosti těch původních. Jejich podpisem České aerolinie učinily důležitý krok k větší konkurenceschopnosti, což je základní podmínka dalšího rozvoje společnosti,” uvedl po podpisu smluv Philippe Moreels, předseda představenstva a prezident Českých aerolinií.

Společná část kolektivních smluv nedoznala zásadních změn. Specifické části obsahují nově větší flexibilitu posádek, což umožní efektivnější plánování letového personálu. Podle nového modelu mohou být všechny posádky více využity v závislosti na sezóně, provozní situaci a potřebách aerolinie.

Témata