Emirates budou létat s A380 také na Gatwick

06.01.2014 - Asie & Austrálie



Letecká společnost Emirates oznámila, že od 30. března nasadí Airbus A380 na svou pravidelnou linku do Londýna-Gatwick, na které nahradí nyní používaný Boeing 777-300ER. Navýší tak přepravní kapacitu této linky (EK 09/10) o 36 procent. Jedná se o jedno ze tří denních spojení mezi Dubají a Londýnem-Gatwick. Emirates se stanou první leteckou společností, která bude na toto londýnské letiště pravidelně létat s A380.

Airbus A380 společnosti Emirates přistává na londýnském letišti Gatwick (foto: Emirates)

„Naše dlouhodobé strategické partnerství s Londýnem Gatwick nám umožňuje zavést pravidelný let provozovaný naším vlajkovým letounem A380 a stavět tak na naší pevné působnosti na tomto letišti. Naše podpora dlouhodobých plánů růstu letiště London Gatwick je v souladu i s naší globální strategií pro optimalizaci kapacity na našich hlavních trasách a nabídnout našim cestujícím stále více příležitostí letět jedním z našich letounů A380,“ uvedl Thierry Antinori, viceprezident Emirates.

Odbavení A380 na letišti Gatwick (foto: Emirates)

S letouny Airbus A380 létají Emirates také na londýnské letiště Heathrow. Na první denní linku z Dubaje byl A380 poprvé nasazen v září 2008. Od loňského února jsou všechny lety Emirates na Heathrow provozovány s tímto letounem. A380 z Dubaje tak přistává na Heathrow pětkrát denně.

Témata