Krátce: YanAir, Qatar Airways a Fastjet

10.12.2013 - Krátce



Společnost YanAir oznámila zahájení letů z ukrajinského města Vinnycja do Tel Avivu. Nová linka bude provozována od 29. prosince dvakrát týdně letouny Airbus A320. YanAir je nový ukrajinský dopravce, který zahájil provoz letos v září lety z Kyjeva do Černovice. Od začátku prosince YanAir létá z Vinnycje do Moskvy-Domodědovo. Flotila společnosti se skládá z jednoho letounu Saab 340A a Airbus A320.

Kypr - Kato Drys
Kyperská vesnice Kato Drys nedaleko Larnaky (foto: Qatar Airways)

Qatar Airways budou od příštího roku létat na Kypr. Nová linka z Dohy do Larnaky bude provozována od 29. dubna 2014 čtyřikrát týdně letouny Airbus A320 o kapacitě 144 cestujících. Larnaka je v pořadí sedmou destinací, do které Qatar Airways zahájí v příštím roce pravidelné lety.

Tanzánská nízkonákladová aerolinie Fastjet začne létat do Zambie. Od 1. února 2014 bude společnost létat nově z Dar es Salaamu do Lusaky. Linka bude provozována dvakrát týdně letounem Airbus A319. Lusaka bude po Johannesburgu druhou mezinárodní destinací Fastjet. Koncem listopadu si aerolinie připomněla první rok provozu. Za toto období cestovalo letouny Fastjet celkem 355 tisíc cestujících.

Témata