Krátce: Qatar Airways, Air Lituanica a Tristar Air Cargo

04.12.2013 - Krátce



Qatar Airways zahájí 22. května 2014 pravidelné lety na letiště Sabiha Gökçen v Istanbulu. Nové spojení, které doplní stávající lety katarských aerolinií na hlavní istanbulské letiště Atatürk, bude provozováno čtyřikrát týdně letouny Airbus A320 pro 144 cestujících. Istanbul-Sabina Gökçen bude po Istanbulu-Atatürk a Ankaře třetím cílem Qatar Airways v Turecku.

Air Lituanica - Embraer E-175
Air Lituanica - Embraer 175 (foto: Embraer)

Nová litevská společnost Air Lituanica oznámila zahájení letů z Vilniusu na letiště Charlese de Gaulla v Paříži. Nová linka bude provozována od 14. února 2014 čtyřikrát týdně letounem Embraer 175. Třikrát týdně, vždy v pondělí, ve středu a v pátek, bude společnost létat s mezipřistáním v Praze a prodlouží tak stávající linku z Vilniusu do Prahy až do Paříže. Nedělní let bude litevský dopravce provozovat bez mezipřistání. Od 28. dubna bude Air Lituanica létat do Paříže pětkrát týdně, přičemž všechny lety budou již bez mezipřistání.

Egyptská společnost Tristar Air Cargo zahájí 11. prosince lety na nákladní lince Káhira - Brusel. Na trase bude létat jednou týdně nákladní Airbus A300-200F.

Témata