Ryanair otevře základnu v Bruselu

27.11.2013 - Evropa



Nízkonákladová společnost Ryanair oznámila dnes otevření základny na letišti v Bruselu (Brussels Airport). O nové základně informoval šéf společnosti Michael O'Leary na tiskové konferenci, která se konala v belgické metropoli. Irský dopravce plánuje na hlavním bruselském letišti bázovat od února 2014 čtyři letouny Boeing 737-800, se kterými bude létat přibližně 200 letů týdně. Společnost otevře z Bruselu linky do Alicante (14x týdně), Barcelony (42x týdně), Benátek (14x týdně), Ibizy (14x týdně), Lisabonu (14x týdně), Malagy (14x týdně), Porta (14x týdně), Říma (28x týdně) a Valencie (14x týdně). Na těchto deseti linkách chce Ryanair přepravit ročně okolo 1,5 milionu cestujících.

Ryanair - Boeing 737-800
Ryanair - Boeing 737-800 (foto: WikiABG/Wikipedia)

Nová základna na Brussels Airport bude druhou základnou společnosti v Belgii. Ryanair dosud koncentroval svou pozornost na bruselské letiště Charleroi, které je jednou z jeho největších základen. “Chceme růst na Brussels Airport, ale také pokračovat v růstu na Charleroi,” uvedl O'Leary na dnešní tiskové konferenci. Ceny letenek z Bruselu budou podle prohlášení O'Leary o polovinu levnější v porovnání s konkurencí. Zřízení základny v Bruselu tak není dobrou zprávou pro Brussels Airlines, které jsou největším dopravcem na letišti.

Příchod do Bruselu zapadá do nové strategie Ryanairu, která cílí také na obchodní cestující. Společnost se tak již nezaměřuje na malá regionální letiště či letiště v turistických městech, ale stále častěji se objevuje na hlavních letištích velkých evropských měst. V této souvislosti O'Leary uvedl, že Ryanair jedná prakticky se všemi hlavními letišťi v Evropě s výjimkou Londýna-Heathrow, Paříže-Charlese de Gaulle a Frankfurtu.

Témata