Krátce: Ukraine International Airlines, Germanwings a Royal Jordanian

22.11.2013 - Krátce



Ukraine International Airlines zařadily tento týden do své flotily čtvrtý a poslední objednaný letoun Boeing 737-900ER (UR-PSJ). Letadlový park ukrajinského dopravce se tak rozrostl na 39 letadel, přičemž 12 strojů tvoří Boeingy 737NG. Společnost tak dokončila plánovanou obnovu a rozšíření flotily.

Ukraine International Airlines - Boeing 737-900ER
Boeing 737-900ER Ukraine International Airlines na kyjevském letišti Borispol
(foto: Alexandr Mironěnkol/Wikipedia)

Německá nízkonákladová společnost Germanwings bude od 30. března 2014 nově létat z Kolína nad Rýnem do Varšavy. Nová linka bude provozována denně kromě soboty letouny Bombardier CRJ900. Germanwings zatím do polské metropole nelétal. Společnost dříve oznámila, že od konce března bude také létat na lince Düsseldorfu do Varšavy, kterou převezme od mateřské Lufthansy.

Royal Jordanian jednají podle rakouského serveru derstandart.at s místním ministerstvem dopravy o přidělení přepravních práv pro lety z Vídně do Los Angeles a Miami. Jordánský dopravce by chtěl obě linky operovat od příštího roku z Ammánu s mezipřistáním ve Vídni letouny Airbus A330 nebo Boeing 787. V současnosti létají Royal Jordanian do Vídně s Airbusy A319 pětkrát týdně.

Témata