Ryanair zahájí lety do Prahy také z Londýna

21.11.2013 - Česká republika



Nízkonákladová společnost Ryanair dnes na tiskové konferenci v Praze oznámila podrobnosti k obnovení letů na Letiště Václava Havla v Praze. Vedle již ohlášených letů z Dublinu, irský dopravce oznámil také zahájení provozu z londýnského letiště Stansted. Nová linka bude otevřena 30. března 2014 a bude provozována denně letouny Boeing 737-800. Odlety z Londýna-Stansted budou vždy v 18:45 s příletem na ruzyňské letiště ve 21:35. Z Prahy bude letoun Ryanairu startovat ve 22:00 a na letišti Stansted přistane ve 22:50. Ceny jednosměrných letenek do Londýna začínají na 769 Kč.

Ryanair - tikosvá konference - Praha
Představení nových linek Ryanair na tiskové konferenci v Praze (foto: autor)

Linka z Dublinu do Prahy, která byla oznámena minulý týden v souvislosti s expanzí Ryanairu na tamním letišti, bude provozována pětkrát týdně vždy v pondělí, v úterý, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu. Celkem tak nabídne irský dopravce do Prahy 12 letů týdně. Jak uvedla Henrike Schmidt, obchodní a marketingová manažerka Ryanairu pro Německo, Rakousko, Nizozemí, ČR a Slovensko, otevření nové linky z Dublinu umožnilo zrušení odletové taxy irskou vládou od příštího dubna. V případě letů z Londýna novou linku umožnil výhodný desetiletý kontrakt o rozvoji provozu, který Ryanair uzavřel s provozovatelem letiště Stansted. Ryanair plánuje, že na obou linkách přepraví v prvním roce provozu 180 tisíc cestujících.

Podle prezentovaných přepravních výsledků byl pro Ryanair na ruzyňském letišti nejúspěšnější rok 2009, kdy na linkách z/do Prahy přepravil přibližně 250 tisíc cestujících. Na tyto výsledky by nyní společnost chtěla v Praze navázat.

Témata