Krátce: Aigle Azur, Nas Air a easyJet

19.11.2013 - Krátce



Francouzská společnost Aigle Azur zahájí 26. června 2014 dálkové lety z Paříže-Orly do Pekingu. Linka bude provozována třikrát týdně letouny Airbus A330-200. Letouny Airbus A330, které mají být pronajaty od Hainan Airlines, budou létat v konfiguraci s 34 sedadly v Business Class a 180 místy v ekonomické třídě. Připomeňme, že v roce 2012 do Aigle Azur kapitálově vstoupila čínská skupina HNA Group, která získala podíl ve výši 48 procent.

Nas Air - Airbus A320
Nas Air - Airbus A320 (foto: Konstantin von Wedelstaedt/Wikipedia)

Saúdsko-arabská nízkonákladová aerolinie Nas Air plánuje zahájit dálkové lety do Evropy. Prozradil to Sulaiman Bin Abdullah Al-Hamdan, výkonný ředitel mateřské společnosti NAS, v rozhovoru pro zpravodajskou stanici Al Arabiya. Nas Air plánuje pronájem letounu Airbus A330, se kterým chce zahájit lety do Indie, Pakistánu a severní Afriky. Od dubna 2014 chce společnost otevřít linku do Evropy. Raja Azmi, výkonný ředitel Nas Air, v jiném rozhovoru zmínil jako možné destinace Londýn a Paříž, které jsou velmi populární u cestujících z Blízkého východu.

Easyjet oznámil otevření dvou nových linek z londýnského letiště Gatwick. Od 30. března 2014 bude společnost nově létat z Londýna-Gatwick do Bruselu. Linka bude provozována dvakrát denně. Druhým novým spojem bude linka do Štrasburku, která bude létána čtyřikrát týdně.

Témata