Krátce: Air Onix, Turkish Airlines a Vueling

12.11.2013 - Krátce



Ukrajinská letecká společnost Air Onix v budoucnu již nebude provozovat letouny Boeing 737-500. Podle ruského serveru Aviaport.ru je důvodem malá kapacita a nízká ekonomika provozu tohoto typu. Air Onix plánuje v příštím roce provozovat pět letadel. Vedle verzí Boeing 737-400 a Boeing 737-300 bude společnost také provozovat Boeing 737-800 o kapacitě 189 cestujících, který bude létat na charterových i pravidelných linkách. V roce 2014 chce Air Onix zahájit lety z Kyjeva do Barcelony a Larnaky, ze Simferopolu do Berlína, Hannoveru, Mnichova, Varšavy, Doněcku, Kaliningradu a dalších měst v Rusku a z Doněcku do Tel Avivu, Prahy, Larnaky a Sankt Petěrsburgu.


Prezentační video programu Invest On Board (zdroj: YouTube/Turkish Airlines)

Turkish Airlines plánuji cestujícím Business Class představovat zajímavé start-upy. V rámci programu Invest On Board budou moci cestující shlédnout krátká videa (do dvou minut), představující v kostce start-up (tzv. pitch). Projekt je připravován ve spolupráci s tureckým akcelerátorem Etohum. V rámci programu budou představovány především turecké start-upy, nicméně určitý prostor bude určen i zajimavým zahraničním projektům.

Španělská nízkonákladová aerolinie Vueling otevře v příštím roce čtyři nové linky ze Sevilly. Letouny společnosti nově spojí toto město s Oviedem a Palma de Mallorkou ve Španělsku, Lyonem a Nantes ve Francii. Celkový počet destinací Vueling operovaných ze základny v Seville tak vzroste v příštím roce na 14 cílů.

Témata