Vizitka: TAP Portugal

08.11.2013 - Evropa



Mezi Prahou a Lisabonem létá TAP Portugal (IATA kód: TP) každý den, letadly Airbus A319 nebo A320. Délka letu je cca 3,5 hodiny. TAP létá třeba také do Vídně, Mnichova, Berlína nebo Budapešti.

Zajímavé návazné destinace

  • 10x Brazílie - Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brasília, Belo Horizonte, Campinas, Porto Alegre, Salvador, Recife, Natal, Fortaleza (je možné kombinovat)
  • další destinace v Americe - New York (Newark), Miami, Caracas
  • Afrika - Casablanca, Dakar, Kapverdy, Accra, Bamako, Luanda, Maputo, Marrakéš, Alžír
  • pevninské Portugalsko - Faro, Porto, ale také ostrovy - Madeira, Porto Santo, Azorské ostrovy

Praktické tipy

V případě, že dálkové linky (USA, Venezuela) nenavazují na přípoj z Prahy hradí TAP klientům ubytování, snídani a transfery z/do hotelu - proč tedy nespojit vaši cestu s návštěvou večerního Lisabonu.

Při cestách do Brazílie si cestující v economy může odbavit zdarma 2 kufry, každý o max. hmotnosti 32 kg, tedy celkem 64 kg (!), což je v dnešní době restrikcí velmi velkorysá nabídka. 2 kufry můžete mít i při letech do Venezuely, Angoly a Senegalu - tentokrát 2x 23 kg. Na letech do Portugalska, Španělska, Maroka a USA platí kusový systém, 1 kufr o max. hmotnosti 23 kg.

Na dálkových letech TAP nasazuje výhradně letadla A330 nebo A340, kterých má TP k dispozici celkem 16. A330 mají zabudovanou přední a spodní kameru, takže cestující mohou sledovat přiblížení a přistání jakoby seděli v kokpitu.


Audio systém je plný melodií z portugalsky zpívajících koutů světa - africká hudba, samba nebo bossa nova, například v podání jedné z legend tohoto žánru Toma Jobima (zdroj: You Tube)

Nejen na lince z Prahy do Lisabonu je občerstvení v economy class zdarma, včetně portugalského piva Sagres nebo značkových portugalských vín (např. Quinta dos Grilos z vinařské oblasti Dao). V business class se pak podává teplé jídlo a rozšířený nápojový servis.

Na letech TAP si můžete zdarma vybrat sedadla, stejně tak je bezplatný check-in u přepážky.

Právě teď jsou v systémech speciální tarify pro odlety s TAP Portugal z Vídně, Mnichova nebo Berlína do Brazílie, Venezuely a USA. Tarify je nutné vystavit do 15.11., cestovní období pak je od 15.1. do 31.5.2013. Míst za speciální cenu tam mnoho není, ale našli jsme třeba Newark z Vídně za 12415 Kč nebo Sao Paolo z Mnichova za 13105 Kč, případně Rio v kombinaci dvou promo tarifů za 15654 Kč (všechny ceny bez servisního poplatku za vystavení).

TAP Portugal zastupuje na českém trhu firma Globair.

Témata