Krátce: Mahan Air, Air Seychelles a Wizz Air

05.11.2013 - Krátce



Iránská letecká společnost Mahan Air oznámila zahájení letů do Milána. Nová linka z Teheránu bude otevřena v březnu 2014 a má být operována letounem Airbus A310 pro 202 cestujících. Miláno bude po Düsseldorfu druhou destinací společnosti v EU.

Air Seychelles - Twin Otter 400
Nový letoun Twin Otter 400 pro Air Seychelles (foto:Viking Air)

Air Seychelles objednaly u kanadské společnost Viking Air tři nové letouny DHC-6 Twin Otter 400 pro 19 cestujících. Objednané stroje, které budou dodány v polovině roku 2015, jsou určeny pro vnitrostatní linky. Zároveň koncem října Air Seychelles zařadily do své flotily první dříve objednaný Twin Otter 400. Viking Air v roce 2006 odkoupil od Bombardier typové certifikace a další dokumentaci pro již nevyráběné letouny DHC. V roce 2008 společnost představila novou verzi DHC-6 Twin Otter 400, která bývá také označována jako Viking Air Twin Otter Series 400.

Nízkonákladové aerolinie Wizz Air zavádějí u nových linek do Dubaje službu Wizz Xtra Space. Díky ní budou mít cestující přístup do vybraných řad v kabině, ve kterých budou některá sedadla ponechaná prázdná. Dopřát si většího prostoru kolem sebe a tím i možnost cestovat ve větším pohodlí, si mohou cestující dokoupit k letence za cenu 10 eur. Součástí služby je i přednostní nástup do letadla. Služba Wizz Xtra Space je dostupná pouze na linkách z Budapešti, Bukurešti, Kyjeva a Sofie do Dubaje.

Témata