Krátce: MIAT Mongolian Airlines, Wizz Air Ukraine a Kharkiv Airlines

21.10.2013 - Krátce



MIAT Mongolian Airlines zahájily charterové lety z Ulánbátoru do Pchjongjangu. Jedná se vůbec o první přímé lety mezi Mongolskem a Severní Koreou. Na lety upozornil server airlineroute.net, který informuje o novinkách a změnách v letových řádech. Mongolský dopravce zatím naplánoval na říjen tři lety Boeingu 737-800.

Wizz Air Ukraine oznámil dnes další linku ze své základny v ukrajinském Donětsku. Od 30. března 2014 bude společnost létat dvakrát týdně do Larnaky na Kypru. Wizz Air Ukraine tak bude v příští letní sezóně létat z Donětsku do sedmi destinací.

Kharkiv Airlines - Boeing 767
Kharkiv Airlines - Boeing 767 (foto: Kharkiv Airlines)

Ukrajinské Kharkiv Airlines zahájily 20. října dálkové lety z Kyjeva do Goa v Indii. Jedná se o první dálkovou linku otevřenou z kyjevského letiště Borispol po krachu společnosti Aerosvit Airlines. Společnost bude do Goa v zimním období létat dvakrát týdně s letounem Boeing 767-300ER ve spolupráci s cetovní kanceláří Pegas Touristik. Kharkiv Airlines dále plánují zahájení letů do Punta Cana v Dominikánské republice, Nha Trangu ve Vietnamu a Phuketu v Thajsku.

Témata