Qatar Airways budou létat do Miami

20.10.2013 - Asie & Austrálie



Qatar Airways budou od příštího roku létat do Miami na Floridě. Zahájení letů katarského národního dopravce potvrdilo v pátek mezinárodní letiště v Miami. Nová přímá linka z Dohy bude provozována od 1. června 2014 čtyřikrát týdně letouny Boeing 777-200LR. Tento typ létá u Qatar Airways v uspořádání se 42 sedadly v business class a 217 místy v ekonomické třídě.

Qatar Airways - Boeing 777 (foto: Qatar Airways)

Díky nové lince bude mít mezinárodní letiště v Miami opět pravidelné letecké spojení s Blízkým východem. Naposledy létaly z tohoto regionu El Al Israel Airlines, které do roku 2008 zajišťovaly lety z Tel Avivu.

Qatar Airways v současnosti létají do čtyřech měst v USA: Chicaga, Houstonu, New Yorku a Washingtonu. Příští rok v dubnu společnost zahájí dříve ohlášené lety do Filadelfie (více zde).

Podle vyjádření Akbara Al Bakera, výkonného ředitele Qatar Airways, pro deník Miami Herald byla Miami pro společnost jasnou volbou. Jako další důvody uvedl Al Baker dobrou síť mezinárodních a vnitrostátních linek z Miami a chystané členství v alianci Oneworld, do které katarský dopravce vstoupí 30. října.

Témata