Air Transat začne létat do Prahy

02.10.2013 - Česká republika



Kanadská letecká společnost Air Transat bude v příštím roce provozovat sezónní linku do Prahy. Nové přímé lety spojí v období od 17. června do 15. října Toronto a Montreál s naším hlavním městem. Letiště Václava Havla Praha tak opět získá přímé letecké spojení s Kanadou. Sezónní linka Toronto – Montreál – Praha bude provozována jednou týdně vždy v úterý a návratem z Prahy ve středu. Na lety bude nasazován letoun Airbus A330-200 s celkovou kapacitou 345 cestujících, přičemž 12 míst bude v business class a 333 sedadel v ekonomické třídě.

Air Transat - Airbus A330-200 (foto: Konstantin von Wedelstaedt/Wikipedia)

„Jsme potěšeni, že výsledkem našich intenzivních jednání se společností Air Transat je potvrzení nového pravidelné linky mezi Prahou a Kanadou. Tato linka rozšíří spektrum přímých dálkových spojení, tentokrát směrem na západ, a pro české cestující se tak výrazně zjednoduší cestování do Kanady,“ uvedl Jiří Pos, ředitel Letiště Praha.

Praha se stane již 29. devátou destinací v Evropě, která získá pravidelné spojení na letech Air Transat. „Naše společnost s ohledem na rostoucí počet Kanaďanů toužících navštívit Prahu během jejich dovolených vidí v otevření leteckého spojení do české metropole velkou příležitost,”uvedla Annick Guérard, generální ředitelka společnosti Transat Tours Canada. V loňském roce navštívilo Prahu celkem 62 tisíc kanadských turistů.

Témata